Columbia Excelso decofeinizata 100% Arabica 500GR

Columbia Excelso decofeinizata 100% Arabica 500GR

90,00 lei

Se verifică disponibilitatea produsului...

Cantitate
Categorie:

Procesul de decafeinizare Sugarcane( trestie de zahăr) are ca rezultat boabe de cafea delicioasă, subtila si  dulce. Fiind un produs natural, procesul este etichetat ca „decofeinizat în mod natural”.

Procesul în sine începe cu (ai ghicit), trestie de zahăr! Trestia de zahăr este folosită pentru a face melasă, care este apoi fermentată pentru a face etanol. Etanolul este apoi amestecat cu acid acetic (oțet) pentru a crea un compus natural numit acetat de etil. Înainte ca amestecul să fie aplicat pe boabe, boabele în sine sunt mai întâi gătite la abur la presiune scăzută. Acest lucru ajută boabele de cafea să se umfle și să atingă nivelul de umiditate ideal pentru extracția cofeinei. Boabele de cafea sunt înmuiate în apă împreună cu acetatul de etil. Acetatul de etil se leagă apoi de sărurile naturale din interiorul boabelor de cafea, care extrage cofeina.

Procesul durează aproximativ 24 de ore și elimină aproximativ 98-99% din cofeină, lăsând o cafea ușoară, fină, cu dulceață naturală și aciditate medie. Decaf este o modalitate excelentă de a savura o cafea grozavă fără să vă faceți griji cu privire la efectele secundare ale excesului de cofeină, având aceleași beneficii pentru sănătate ca și cafeaua obișnuită, dar niciunul dintre efectele secundare. Femeile insarcinate, adolescentii si persoanele care iau anumite medicamente pot sa aleaga cafeaua fara cofeina in locul cafelei obisnuite.